Yabancı Diller Koordinatörümüz Afife Dağcı Jeremy Harmer’ın konuşmacı olduğu seminere katıldı.

UES
ELT FEST
ENCOMPASS YOUR WORLD

5 Nisan – 8 Nisan 2018 tarihlerinde Antalya’da yapılan seminerde çeşitli ülkelerden gelen konuşmacılar Jeremy Harmer, Nicolas Dantaz, Andrew Cowle, Jane Cadwallader, Will Gordon çeşitli paylaşımlarda bulundular.

Popüler İngiliz Dili Eğitimi (ELT) yazarı, uygulayıcısı ve eğitmeni olan Jeremy Harmer, yazdığı ders kitapları ve metodoloji kitaplarının yanı sıra tüm dünyada seminerler vermiş, konferanslara katılmıştır. İngiliz dili eğitimi alanında çalışan, çalışacak olan herkesin en az iki kitabını okuduğu ve akabinde hayranı olduğu yazar ve akademisyendir. İngilizce dil öğretimi ( ELT) okuyan her kişinin elinde tamamını ya da bir kısmını rahatlıkla görebileceğimiz “How to teach English” kitabının ve daha birçok kitabın yazarıdır. Özellikle “The Practice of English Language Teaching” isimli kitabı İngilizce öğretimi konusunda engin bir kaynaktır.

Konferansta Jeremy Harmer, kavram tabanlı öğrenmeden (Concept-based Learning) bahsederken dilde hakimiyet kazanmak için öğrencilerin  “Dikkatimizi verdiğimiz şey gelişir. “ ( What we give our attention to is what thrives.) düşüncesinden hareket ile kendileri için dil edinimi konusunda neler yapılabileceğini anlatmıştır.

Jeremy Harmer Modern Çağın Ders Kitapları atölye çalışmasında ise günümüzde tüm dünyada ders kitaplarının rolü değişirken, öğrencilerin 21. yüzyıl için ihtiyaç duyduğu eleştirel düşünme ( Critical Thinking )  içerikli kitapların kullanımı ile katılımcı, sorgulayan, bilgiye erişen ve yaşamlarının her aşamasında bilgiyi kullanan bireyler olacaklarını belirtmiştir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.