IDEP – Internatıonal Dıploma Equıvalence Programme – Uluslararası Diploma Denklik Programı

Tema Koleji lise müfredatına ek olarak öğrencilerine birden çok uluslararası diploma denklik imkânı tanımaktadır. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada diploma programları uygulanarak Tema Koleji IDEP öğrencisi tüm dünyada kabul ve talep gören saygın diplomalara sahip olmaktadır. Uygulanan programlar ile Tema Koleji IDEP, öğrencilerini lise döneminde geri dönüşü zor seçimlere itmez. Sunulan bu programlar, öğrencinin ulusal müfredat kazanımlarını engellemeyecek şekilde dizayn edilmiştir. Bu doğrultuda öğrenci Tema Kolejinden mezun olduğunda hem ulusal sınavlarda üst düzey başarı elde eder hem de dünyanın en prestijli üniversitelerinin kabul ettiği diplomalara sahip olur. Tema Koleji IDEP bünyesinde bulunan öğrenciler ise ister yurtdışı ister yurtiçi tüm üniversite tercihlerini en iyi şekilde yapabilmektedirler. Diploma denklik programlarının seçim aşamasından öğrencinin yurtdışı üniversite kayıt kabul aşamasına kadar tüm süreç Tema International Office tarafından yürütülmekte ve planlanmaktadır.

Advanced Placement

Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanan ve College Board tarafından yürütülmekte olan Advanced Placement, ABD dışında 60’tan fazla ülke 4.000’den fazla seçkin üniversite için öncelikli kayıt kabul müfredatıdır. Öğrenciler lise döneminde AP müfredatında bulunan 7 farklı alanda 38 farklı dersten seçecekleri bölümlere göre 5 dersi başarı ile geçmek zorundadırlar. Dersler 5 tam puan üzerinden değerlendirilmekte olup bazı üniversitelerce 3, bazıları için ise 4 veya 5 geçer puandır. Ülkemizde bulunan bazı vakıf üniversiteleri de AP diplomasına sahip öğrenciler için kayıt kabul ve burs imkânı tanımaktadırlar. AP müfredatında bulunan bazı dersler çoğu yurtiçi üniversiteler tarafından da tanınmakta olup yurtiçi üniversite tercihi yapan öğrenciler başarılı oldukları AP derslerini üniversitelerine bildirmeleri durumunda ilgili derslerden muaf olarak lisans eğitimlerine devam edebilmektedirler.

Tema Koleji College Board üyesi olup akreditasyonlarını tamamlamış, resmi Advanced Placement okuludur.

Tema Koleji bünyesinde aşağıdaki dersler uygulanmaktadır;

• AP English Language and Composition
  • AP Computer Science Principles
  • AP Computer Science A
  • AP Precalculus