Sağlık Elde Başlar

Çocukların vücut direnci yetişkinlere oranla daha zayıftır. Bu nedenle hastalık yapan mikroorganizmalara çok kolay teslim olurlar. Eller,mikropların vücuda girmesinde köprü işlevi görür. Çocukların çoğu, doğru el yıkama yöntemini bilmediği  için çevresinden aldığı mikroplar nedeniyle hastalanmaktadır.Okulda çocuklar arasında yapılan silgi, kalem gibi eşyaların alışverişinde bile mikroplar taşınmakta, öksürme ve hapşırma ile bu eşyalara bulaşan hastalık yapıcı mikropların eller aracılığıyla vücuda alınmaktadır. Bu sebeple  15 Ekim Dünya El Yıkama Gününde Kastamonu Tema Koleji okulumuz hemşiresi ve sağlık öğretmeni tarafından Ana Sınıfı ve İlkokul öğrencilerine sağlık panosu önünde doğru el yıkama aşamaları hem görsel hem de uygulamalı olarak aktarıldı.