Kendi Oyunumuzu Yazıyoruz

Ortaokul kodlama derslerimizde blok tabanlı kodlama yazılımları kullanarak ; kendi oyunlarımızı oluşturuyoruz.Teknolojiden uzak kalamadığımız, teknolojiyi uzun süreler kullandığımız bu dönemlerde , teknolojiyi etkin kullanmak adına oyunlar oynamıyor kendi oyunlarımızı kendimiz yazıyoruz.Blok tabanlı kodlama ile öğrenciler metin tabanlı oluşturulmuş komutları kullanarak kendi algoritmalarını oluşturuyorlar.Akvaryum oyunumuzda döngüler kullanarak ön yüz(front-end) ve arka yüz(back-end) kısımlarını oluşturduk. Eğer(if) döngüsü, algılama fonksiyonları, nesne gizleme ve görüntüleme konularını işledik.