Anıttepe Spor Tesisleri (2. Sınıflar)

2. Sınıflar birinci PYP sorgulama ünitesi “Yaşam kalitemizi tercihlerimiz belirler.” ana fikri çerçevesinde, Özel Tema İlkokulu öğrencileri olarak “Anıttepe Spor Tesisleri”ne spor yapmaya gittik. Sporun beden ve ruh sağlığı üzerindeki etkilerini fark edebilmek amacıyla düzenlenen gezide, öğrencilerimiz önce öğretmenleri eşliğinde ısınma hareketleri yaptılar. Isınma hareketleri sonrasında tüm öğrencilerin birbirleriyle olan ilişkilerini de kuvvetlendirebilmek için, sınıflar arası karma şekilde oluşturulan gruplarla bayrak yarışı, çuvalla yürüme yarışı, elde tutulan kaşıkla yumurta taşıma yarışı ve engelli top sektirme yarışmaları düzenlendi. Sınıflar arası ilişkilerin de gelişmesine olanak sağlanan bu oyunlarla öğrencilerimiz açık havada yapılan sporun beden ve ruh sağlığı üzerine etkilerini değerlendirerek, tercihleri arasına sporu ve hareketi de dahil etmenin olumlu etkilerini fark etme fırsatı buldular. Hareketli ve keyifli bir gezi ile güne başlayan öğrencilerimiz, sorgulama ünitemiz ile ilgili bilgilerine yenilerini katarak okula döndüler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir