1.Sınıflar Gezegeni Paylaşmak – Manifesto

Birinci sınıflar olarak “Gezegeni Paylaşmak” disiplinler üstü teması altında ele aldığımız 5. Sorgulama ünitemiz “Çatışmaları çözmek barış içinde yaşamamızı sağlar.” ana fikri doğrultusunda, öğrencilerimizin okul içinde büyük sınıflarla yaşadıkları çatışmaları fırsata çevirerek, yapay bir çatışma planladık. Bu doğrultuda ünite sürecinin tamamını kapsayan ve aktif olarak süreçte geliştirdiğimiz panolarımıza, öğrencilerimiz yaşadıkları çatışma örneklerini kaydettiler. Yaşanmış örnekler üzerinden bu çatışmaların nedenlerini tartıştılar ve bu nedenler panolarda kayıt altına alındı. Önce her sınıf kendi içinde tüm bu çatışmalar için çözüm önerilerini belirledi. Devamında belirlenen ortak bir saatte tüm birinci sınıflar bir araya gelerek, en etkili çözüm önerileri üzerine tartıştılar ve ortak bir karar aldılar. Bu bağlamda, duygularını büyük sınıflardaki öğrencilere ifade ederek, onlara kendilerini anlatarak yaşadıkları sıkıntıları giderebileceklerini düşündüler.  Bunun için, en uygun ortamın ve en yakın zamanın Cuma bayrak töreni olduğuna karar verdiler. Aldıkları kararları grup olarak sloganlaştırıp döviz haline getirdiler. Kararlarını toparladıkları bildiri metni hazırladılar ve her sınıftan seçilen temsilciler bu bildiriyi okumak için görevlendirildiler. Tüm bu sürecin sonunda öğrencilerimiz eyleme geçerek tören alanına dövizleriyle giriş yaptılar ve temsilciler 1. sınıfların bildirisini okudu. Böylece amaçladıkları gibi seslerini büyük sınıflara duyurdular. Uzun vadede sonuçlarını göreceğimizi umduğumuz bir farkındalık yarattılar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir