Avrupa Birliği Erasmus+ KA2 Projesi

TEMA KOLEJİ AVRUPADA

Avrupa Birliği Erasmus+ KA2 Projemiz kabul edildi.

ERASMUS+ KA2 Okul Eğitimi Alanında İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklıklar kapsamında teklif ettiğimiz projemiz kabul edildi.

OKUMA YAZMA ÖĞRETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR – NEW APPROACHES TO LITERACY

Erasmus+ KA2  Okul Eğitimi Alanında İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklıklar kapsamında katılmış  olduğumuz “Okuma Yazma Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar ” isimli proje başvurumuz AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilmiştir.  26 ay sürecek olan projemiz 2016-2019 yılları arasında İsveç, İrlanda, Polonya ve Romanya´dan okulların katılımı ile gerçekleştirilecektir.

Amaç:

Farklı ülkelerdeki;

• Okullar, eğitim kuruluşları ile deneyim paylaşımı, yeni uygulamaları gözlemlemek, geliştirmek, transfer etmek ve bu uygulamaları hayata geçirmek

• Eğitim, öğretim ve öğrenme süreçlerinde kalitenin arttırılması,

• Uluslararası işbirliği konusunda tecrübe kazanma

• Kapasitelerin güçlendirmesi

• Kurumsal modernizasyon ve toplumsal yenilik getiren deneyimlerin uygulamaya geçirilmesi,

• Yüksek kaliteli, yenilikçi ürünler üretilmesine olanak sağlamaktadır.