AB Erasmus +

AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ KA2  PROJEMİZ BAŞLADI!

Erasmus+ KA2 Okul Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklılar kapsamında ortak olduğumuz  “ New Approaches to Literacy” ( Okuma Yazmada Yeni Yaklaşımlar ) isimli ve 20161SE01KA219022168_5 numaralı proje başvurumuz AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilmiş ve uygulanmaya başlamıştır.

PROJE ORTAKLARI:

İsveç  “Dialogskolan” Okulu

Polonya “Miejski Zespol Szkol” Okulu

Romanya “ Scoala Gimnaziala – George Emil Palade”  Okulu

PROJENİN AMACI:

• Dört ortak ülkenin katılımı ile, öncelikle okuma ve yazma gibi temel becerilere odaklanan bir öğrenme topluluğu oluşturmak
  • “Öğrenmek İçin Okuma” konusuna önem veren çalışmalar yapmak
  • Proje süresince ülkeler arası öğrenci ortaklığı kurmak
  • Öğretmen ve öğrencilerimize yurt dışı tecrübesi yaratmak
  • Kültür alışverişinde bulunmak
  • Ortak okulların eğitim öğretim sistemlerini yerinde gözlemlemek.

PROJENİN İŞLEYİŞİ: Projemiz 2016-2019 tarihleri arasında devam edecektir. Belirtilen amaçlar doğrultusunda, proje süresince okulumuz hem diğer proje ortağı okulları ağırlayacak, hem de öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz farklı tarihlerde, ortak ülkelere 1’er hafta sürecek ziyaretlerde  bulunarak, eğitimlere ve çalışmalara katılacaklardır. Gelecekte yeni ve farklı projelere de imza atmak dileğiyle….

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir